Zoeken

Wat een sessie stemcoaching allemaal in beweging zetEr zijn mensen waarvan de naam op een gegeven moment je pad kruist en dat niet één, maar meerdere keren in een compleet andere context. Zo verliep het ook met Katrien, waarvan ik een kaartje tegenkwam voor reclame rond haar 'Achterklap' gidstours door Antwerpen. Toch was het pas anderhalf jaar later dat ik mocht ontdekken wat voor straffe madam achter dit Achterklap concept schuilt én dat ze ook nog eens geweldige dingen

met haar stem doet. Die wil ik graag in mijn netwerkcirkel!


Dus stapte ik tijdens een netwerkavond op haar af en vroeg welke verrassende dingen ze nog doet met haar stem. Ik had haar namelijk net een avond zien inleiden waar ik instant vrolijk van werd. En, believe me, dat effect hebben ze niet snel op mij! Het was al snel duidelijk, deze madame moet ik in NOBS brengen, maar niet vooraleer ik zelf ervaar wat het teweeg brengt. We doen graag een quality check, remember!


Ze vraagt me om te voelen waar mijn stem zit. Waar trilt het. Waar voel je het of waar hapert er iets. Ga eens uit volle borst. Er komt een aarzelende 'o' uit. Ze moedigt me aan, maak die 'o' eens wat langer, adem diep in, roep het uit. En nog, nog, nog! Hoe meer ge-oooo hoe meer het begint te stromen, een gevoel van ongeremdheid, vrijheid. Zalig, ik begin me meer in mijn element te voelen, de energie volgt als vanzelf.


Klaar voor het diepere werk. "Heb je een pitch?" Damn, daar hebben we die lastige vraag weer. Sinds ik mij als zelfstandige in de markt zet, is dat één van de vragen die ik het liefst ontwijk. Pitch, ja, ik heb er wel meerdere en heb er nog niet echt mijn 'stem' in gevonden, vertel ik bambigewijs, in de hoop dat ik er onderuit kan komen. Maar nee hoor, Katrien spoort me rustig maar kordaat aan om de woorden op te schrijven. Geen volzinnen, maar woorden. "Spreek ze eens uit" en zegt dat op een manier die je maar moeilijk kan weigeren.


Ik hoor me woorden zeggen als 'ondernemerschap', 'ondersteunen', 'zichtbaar maken', 'geloven in jezelf' en merk dat ik er absoluut niet warm van word. Ik voel ze totaal niet. Het zijn dan misschien omschrijvingen die gekend zijn en een belletje doen rinkelen bij de ontvanger. Ik vind ze allesbehalve inspirerend voor mijn boodschap. Eigenlijk zijn het niet mijn woorden, ondanks dat ik ze mezelf al veel heb weten uitspreken. Verrassend welk inzicht deze stemsessie me brengt. Ik word er even stil van.

Over naar de haiku


Katrien weet duidelijk raad met deze horde en doet me switchen. Er moet wat worden losgewerkt die laatste minuten. Terug hand op de borst. Haiku herhalen, herhalen, herhalen en nog een keer. Het is een haiku over een meisje dat vrouw wordt. Mijn stembereik wordt voller, spontaan ga ik meer rechtop zitten. Ik waan me al bijna op een podium en bedenk dat de haiku misschien ook zingend en wil al bijna een performance neerzetten. Schuilt er dan toch een podiumbeest in mij?


Tijd om terug met de voeten op de grond te komen. "Laat het nu maar even doorwerken in je lichaam" zegt Katrien nog geruststellend. Waarop spontaan de echte woorden voor mijn missie uit mijn lijf vloeien.


En die kwamen binnen bij Katrien!


Zelf ervaren welke impact je kan maken met je stem? Op 29 januari geeft Katrien een interactieve 'dive in' workshop waar je ervaart hoe je zelfzeker en ontspannen voor een groep kan spreken, pitchen of je stem kan laten tellen tijdens een meeting!


Schrijf je hier in.

Stay in touch!

Laten we samen werken, creëren en inspireren! Liefst met een healthy latté of thee. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief, of zeg eens 'hallo' via e-mail, Instagram of Facebook!

NOBS, no ordinary branding school

Hugo Verrieststraat 35

2530 Boechout

BE0897.719.459

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Proudly created by NOBS, no ordinary branding school